top of page
Somberheid en depressie

somberheid en depressie

Heb je last van somberheidsklachten of heb je te maken met een depressie en ben je opzoek naar een duurzame aanpak die het probleem bij de kern aanpakt? Dan is Acceptatie en Commitment Therapie iets voor jou. Deze nieuwe methode van gedragstherapie richt zich bij het behandelen van dit soort klachten onder meer op het doorbreken van onwerkbare gedachtepatronen, het vergroten van weerbaarheid tegen de donkere zijde van de eigen geest, het terug in contact komen met de waarden en op het creëren van een gezonde en werkbare leefstijl. 

Twijfel je over de ernst van jouw klachten? Klik hier en vul de vragenlijst in voor een gratis indexatie. Wees gerust, je bent altijd welkom, ongeacht de uitslag.

IMG_3370.jpeg
Stress en burn-out

stress en burn-out

Ben je altijd 'druk, druk, druk' en voel je je opgebrand of uitgeblust en stapelen daarnaast de stressgerelateerde symptomen als vermoeidheid, prikkelbaarheid, lichamelijke ongemakken en concentratieproblemen zich langzaam maar zeker op? Voel je jezelf wankelen langs de rand van een spreekwoordelijke afgrond? Dan is Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) mogelijk jouw redding. Naast dat de oorzaak van deze chronische staat van 'fight or flight' onder de loep wordt genomen en de lichamelijke uitputting wordt aangepakt, krijg je middels ACT ook heldere handvatten aangereikt om de teugels weer terug in handen te nemen en herhaling in de toekomst te voorkomen.

Mocht je twijfelen over jouw klachten, klik dan hier voor een gratis toegankelijke vragenlijst.

 Jonge Overwegen van de Vrouw
AD(H)D Problematiek

Ad(H)d problematiek 

Ben je gediagnostiseerd met AD(H)D en zoek je een effectievere manier om het leven aan te vliegen dan enkel met medicatie of kortstondige dopamine boosters? Dan is het zeker de moeite waard om de vaardigheden van Acceptatie Commitment Therapie (ACT) eigen te maken. Je krijgt tools aangereikt waarmee je ondermeer je concentratievermogen en je impulsbeheersing kan verbeteren. Daarnaast leggen we je sterke kanten onder de loep, leer je deze te benutten en werken we samen aan een werkbaar zelfbeeld. 

 

Mocht je kampen met symptomen die doen denken aan AD(H)D maar vermijd je bewust diagnostiek? Dan ben je ook van harte welkom. ACT is echter géén vervanging voor een medische behandeling.

Autisme Problematiek

autisme problematiek

Heb je reeds ergens de stempel van 'autist' opgedaan of heb je het gevoel dat de jas van een autismespectrumstoornis (ASS) je als gegoten zit en loop je in het dagelijks leven structureel tegen ASS-gerelateerde problematiek aan? Dan is Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) misschien iets voor jou. ACT leert je zowel de innerlijke strijd rondom deze stempel te tackelen als hoe om te gaan met jouw masterbrein in het dagelijks leven en in relaties met anderen. We werken samen aan het creëren van een gezond en werkbaar zelfbeeld. Je krijgt handige tools aangereikt die je kan gaan gebruiken om het dagelijks leven weer met een glimlach tegemoet te gaan.

Voor het krijgen van een stempel ben je hier niet op het juiste adres, wellicht heb je meer kans bij het postkantoor.

IMG_7674.HEIC
Eetbuistoornis

Eetbuistoornis

Ben je geregeld de controle over jezelf kwijt als het gaat om eten? Herken je jezelf dan niet terug in de buurt van de koelkast of voorraadkast of loop je de benen haast onder je lijf vandaan om deze extra calorieën van je uitspattingen kwijt te raken? Misschien ben je radeloos opzoek naar een nieuw dieet of wondermiddel na het zoveelste veelbelovende maar mislukte crashdieet. Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) is geen van beide en kan toch een uitkomst voor je bieden. ACT legt je geen streng of onmogelijk dieet op en pakt het probleem aan bij de kern van deze momenten van controleverlies. Je krijgt onder andere tools aangereikt om de duistere kant van je verstand de baas te worden, een positief zelfbeeld te creëren en een gezonde leefstijl in te burgeren in je dagelijks leven.

Stop met strijden, start met leven.

Meisje dat Hamburger eet
Slaapproblematiek en/of Piekeren

slaapproblematiek en/of piekeren

Ben je bezig met je zoveelste plafonddienst of schrik je 's nachts geregeld wakker met een stortvloed aan gedachten die als hagelstenen door je hoofd heen schieten? Voel je je daarnaast met de dag meer vermoeid, prikkelbaar, wanhopig en emotioneel ontregeld? Stop dit gevecht, hier en nu en ontdek hoe Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) jou kan helpen om deze innerlijke storm weer te doen laten gaan liggen en jouw nachtrust terug te vinden. ACT leert jou onder andere nieuwe vaardigheden aan om de oorzaak van deze onwerkbare staat van alertheid nader te onderzoeken en aan te pakken. Let op: Alvorens er met ACT aan de slag gegaan wordt dient te worden uitgesloten dat er een lichamelijke oorzaak aan de grondslag ligt van het verstoorde slaappatroon.

Niet overtuigd? Slaap er anders nog een nachtje over.

Als het piekeren jou vooral overdag uit je focus haalt kan je uiteraard ook terecht, dan zetten we de accenten enkel net even anders. 

IMG_3271.jpeg
Andere klacht of hulpvraag

Heb je een Andere klacht of hulpvraag?

Zie je jouw klacht of hulpvraag niet terug in een van de bovenstaande indicaties maar spreekt Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) jou wel erg aan? Neem dan gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden. ACT beperkt zich namelijk niet tot de klassieke hokjes of stempels en kan behulpzaam zijn bij een grote verscheidenheid aan ervaren klachten. We werken middels ACT samen aan het vullen van een gereedschapskist met handige vaardigheden die jou psychologische flexibiliteit vergroten, zodat je op momenten dat het leven je uitdaagt je stevig in je schoenen kunt blijven staan.

 

Neem hier een kijkje op de site van ACT in Actie voor meer informatie over ACT.

IMG_3358.jpeg
bottom of page